Otvorena javna nabava Grad Šibenik za potrebe Hrvatskog centra koralja Zlarin kupuje brodicu na električni pogon te dva električna vozila

Otvorena javna nabava

Grad Šibenik je pokrenuo postupak javne nabave plovila i vozila za potrebe projekta Hrvatski centar koralja Zlarin, a procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 2,3 milijuna kuna bez PDV-a - priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

- Predmet nabave je brodica na električni pogon za 12 putnika i dva člana posade s prostorom za prijevoz i rukovanje ronilicom (ROV-om), te s ekranom za prikaz njenog podmorskog djelovanja. Brodica će biti namijenjena za korištenje i u ljetnim i u zimskim uvjetima, te će biti omogućen pristup i prijevoz osoba s invaliditetom. Električna brodica će se koristiti za potrebe provedbe mjera za praćenje ciljnih vrsta i staništa, te za prijevoz istraživača i znanstvenika, provedbu interpretacijsko-edukativnih programa za djecu i mlade te organiziranje turističkih tura. Također, nabavit će se i dva električna vozila za prijevoz posjetitelja Hrvatskog centra koralja, od čega će jedno imati 8 sjedala, a drugo 6 sjedala te mogućnost prijevoza osobe u invalidskim kolicima - najavljeno je u priopćenju.

Napominje se također da zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 20. veljače 2020. u 13 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na: https://eojn.nn.hr/

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je oko 24,1 milijun kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
 

Naslovnica Šibenik

Najčitanije